Nieuw glas in lood

Van begin tot eind neemt Skier Glas je mee van ontwerp tot plaatsing.
In een kennismakingsgesprek, nemen we o.a. kleuren, glassoorten en stijlen door. Vervolgens zal Skier Glas een digitaal ontwerp op maat maken en toesturen. Dit kan uiteraard worden aangepast naar wens.
Na goedkeur word het raam gemaakt, waarbij we u op de hoogte houden van het verloop met foto's en wordt er een afspraak gemaakt voor plaatsing.


Restauratie

Originele glas-lood-ramen uit bijvoorbeeld de jaren '30 woningen zijn na bijna een eeuw trouwe dienst aan vervanging toe. Het glas rammelt bij een zuchtje wind, het lood is moe, van de kit is weinig meer over en hier en daar is een ruitje kapot. Klinkt dit bekend in de oren?
Skier Glas kan de ramen restaureren volgens het oude ambacht zodat ze weer in volle glorie kunnen stralen en wind-en waterdicht zijn. De ramen worden van het oude lood ontdaan, het originele glas wordt schoongemaakt en hergebruikt en we zoeken voor de te vervangen ruitjes nieuw glas. Vervolgens wordt het in nieuw lood gezet en afgekit.


Isolatie

Kan een (bestaand) glas-in-lood raam in dubbelglas? Een veel gestelde vraag en het antwoord is Ja!

Bestaande glas-in-lood ramen worden uit het kozijn gehaald. De ramen worden bijgesneden en opnieuw verlood om vervolgens tussen dubbelglas te worden geplaatst. Dit wordt samen dicht gekit en vervolgens in één geheel weer teruggeplaatst. Dit pakket is een stuk dikker dan het oorspronkelijke enkel glas, daarom wordt er doorgaans gebruik gemaakt van opdeklatten. 


Kunst

Naast de bekende glas-in-loodwerken is ook mogelijk om in opdracht een kunstwerk te laten maken. Bijvoorbeeld als geschenk of aandenken.